Za tebe je.... INDUSTRIAL dizajn enterijera.

pročitaj malo opširnije o tome na ovoj stranici

šta je industrial dizajn enterijera?

primer industrial dizajna enterijera

Industrial dizajn enterijera predstavlja spoj industrijske estetike i funkcionalnosti, sa naglaskom na malo oštriji, upečatljiv izgled. Ovaj stil enterijera karakteriše upotreba sirovih materijala poput betona, cigle, metala i drveta, kao i izostanak ukrasnih detalja i suvišne dekoracije.

U industrialnom dizajnu enterijera, dizajneri teže da istaknu prirodnu teksturu i boju materijala koje koriste. Ovaj stil često naglašava naglašava funkcionalnost nameštaja i prostora, stvarajući pritom hladniju, industrijsku atmosferu.

U prostorijama uređenim u ovom stilu, uobičajeno je da se zidovi ostavljaju neobrađenim, odnosno bez gletovanja i bojenja, a cevi i instalacije se često ostavljaju vidljivim. Akcenat se stavlja na teksturu i sirovu prirodu materijala. Takođe, industrijski dizajn enterijera često koristi otvorene police, čelične stolove i stolice, i svetiljke koje se postavljaju direktno na plafon.

Ključna karakteristika ovog stila je njegova vizuelna upečatljivost, ali i sjajna funkcionalnost i praktičnost. Ovaj stil se koristi i u komercijalnim objektima, kao što su restorani i kafići, ali se i sve češće može primeniti i u stanovima i kućama. U proteklih 5 godina mu je popularnost drastično porasla pa ga sve češće možemo videti u domaćinstvima, svuda u svetu.

Uz to, industrijski dizajn enterijera može biti dopunjen različitim detaljima i ukrasima, poput umetničkih dela, biljaka i ukrasnih jastučića, kako bi se prostor dodatno oživeo i personalizovao.

Industrial dizajn enterijera je pravi izbor za one hrabre, koji vole da njihov prostor ostavi utisak, a da istovremeno bude u potpunosti funkcionalan i praktičan.

želiš i ti spektakularan dizajn enterijera za svoj dom?

zakaži besplatnu online konsultaciju u kojoj ću ti objasniti kako da dođeš do doma koji je baš po tvojoj meri.