Za tebe je.... SKANDINAVSKI dizajn enterijera.

pročitaj malo opširnije o tome na ovoj stranici

šta je skandinavski dizajn enterijera?

skandinavski dizajn enterijera

Skandinavski stil u dizajnu enterijera predstavlja stil uređenja doma koji je nastao u Skandinaviji, regiji koja obuhvata zemlje kao što su Danska, Švedska, Norveška, Finska i Island. Ovaj stil karakterišu minimalizam, funkcionalnost i estetika koja kombinuje prirodne materijale i boje.

Elementi skandinavskog dizajna enterijera uključuju svetle boje zidova, obilje prirodnog svetla, drvene podove, prirodne materijale poput drveta, kamena i vune, kao i jednostavne oblike i čistu estetiku. Skandinavski dizajn takođe uključuje upotrebu prirodnih elemenata poput biljaka kako bi se stvorila harmonija sa okolinom.

Jedna od glavnih karakteristika skandinavskog dizajna enterijera je minimalistički pristup. Ovaj stil podrazumeva smanjenje nepotrebnih dekoracija, fokusiranje na funkcionalnost i uklanjanje svega što nije od suštinske važnosti. Takođe fokus je i na priuštivosti, kao i na ostavljanju prostora za dodavanje ličnog pečata i personalizovanje prostora.

Pored minimalizma u estetici, funkcionalnost je takođe jedna od ključnih karakteristika skandinavskog stila. U ovom stilu, nameštaj je dizajniran tako da bude praktičan, dok istovremeno pruža estetsku vrednost. Ovo je posebno važno u manjim prostorima, gde se funkcionalni elementi koriste za maksimiziranje prostora.

Na kraju, skandinavski dizajn enterijera karakteriše kombinacija prirodnih materijala i boja, kao i povremena upotreba organskih oblika. Dominantne boje su bela, siva i neutralne boje, koje se kombinuju sa prirodnim bojama drveta i zemlje kako bi se stvorila topla i prijatna atmosfera.

Ukratko, skandinavski dizajn enterijera je jednostavan, topao i funkcionalan stil koji obiluje prirodnim materijalima i bojama kako bi se stvorio prostran i prijatan ambijent u domu.

želiš i ti spektakularan dizajn enterijera za svoj dom?

zakaži besplatnu online konsultaciju u kojoj ću ti objasniti kako da dođeš do doma koji je baš po tvojoj meri.