Za tebe je.... SKANDINAVSKI dizajn enterijera.

pročitaj malo opširnije o tome na ovoj stranici

šta je skandinavski dizajn enterijera?

skandinavski dizajn enterijera

Skandinavski dizajn enterijera predstavlja stil uređenja doma koji je nastao u Skandinaviji, regiji koja obuhvata zemlje kao što su Danska, Švedska, Norveška, Finska i Island. Ovaj stil karakterišu minimalizam, funkcionalnost i estetika koja kombinuje prirodne materijale i boje.

Elementi skandinavskog dizajna enterijera uključuju svetle boje zidova, obilje prirodnog svetla, drveni podovi, prirodne materijale poput drveta, kamena i vune, kao i jednostavne oblike i čistu estetiku. Skandinavski dizajn takođe uključuje upotrebu prirodnih elemenata kao što su biljke i drvo kako bi se stvorila harmonija sa okolinom.

Jedna od glavnih karakteristika skandinavskog dizajna enterijera je minimalizam. Ovaj stil podrazumeva smanjenje nepotrebnih dekoracija i nameštaja, fokusiranje na funkcionalnost i uklanjanje svega što nije od suštinske važnosti. To stvara osećaj prostranosti i čistoće u prostoru.

Pored minimalizma, funkcionalnost je takođe jedna od ključnih karakteristika skandinavskog dizajna enterijera. U ovom stilu, nameštaj je dizajniran tako da bude funkcionalan i praktičan, dok istovremeno pruža estetsku vrednost. Ovo je posebno važno u manjim prostorima, gde se funkcionalni elementi koriste za maksimiziranje prostora.

Na kraju, skandinavski dizajn enterijera karakteriše kombinacija prirodnih materijala i boja. Dominantne boje su bele, sive i neutralne boje, koje se kombinuju sa prirodnim bojama drveta i zemlje kako bi se stvorila topla i prijatna atmosfera.

Ukratko, skandinavski dizajn enterijera je minimalistički i funkcionalan stil koji kombinuje prirodne materijale i boje kako bi se stvorio prostran i prijatan ambijent u domu.

želiš i ti da imaš spektakularan enterijer u svom domu?

zatraži naš besplatni plan za uređenje tvog enterijera, personalizovan po tvojim specifičnim zahtevima i razmerama.